Food

Recept na výborný banánový chlebíček

Máte doma spoustu zralých banánů, které jste nestihli sníst? Super! Pojďme z nich vykouzlit lahodný banánový chlebíček!

 

Musím říct, že doma ho děláme poměrně často. Nejen kvůli zralým banánům, které se čas od času nakupí na kuchyňské lince, ale také kvůli toho, že přítel se po něm může utlouct a mně k odpolednímu kafíčku taky přijde vhod.

 

 

Receptů na banana bread je nespočet. Já Vám tady dnes popíšu jeden, který jsem si oblíbila.

 

Budete potřebovat tyto ingredience:

 

  • 225 g polohrubé mouky
  • ½ sáčku kypřícího prášku
  • Špetku soli
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 75 g tmavé čokolády
  • 30 g kakaa
  • Hrst mandlí nebo jiných ořechů
  • 4 zralé banány
  • 200 g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 100 g rozpuštěného másla

 

Všechno tohle máte připravené? Paráda! Tak se do toho pojďme pustit!

 

  1. V míse smícháme suché přísady. Polohrubou mouku s kypřícím práškem, kakaem (já ho dnes nedávala, proto je banánový chlebíček světlý, ale s kakaem je také výborný a do banánového chlebíčku určitě patří), vanilkovým cukrem a špetkou soli.
  2. V jiné míse rozmačkáme banány na kaši (velmi dobře to jde šťouchadlem na brambory! :D), přimícháme krupicový cukr a vejce.
  3. Do suché směsi zašleháme mokrou směs pomocí ručního mixéru.
  4. Poté si tyčovým mixérem nasekáme čokoládu a ořechy na menší kousky a přimícháme je ke směsi.
  5. V kastrůlku si rozpustíme máslo a přimícháme ho také ke směsi.
  6. Vše důkladně promícháme a směs nalijeme do formy na biskupský chlebíček vyložené pečícím papírem.
  7. Banánový chlebíček pečeme asi 50-55 minut při teplotě 170 stupňů.

 

 

Povedlo se? Tak jak Vám chutná?

(4) Komentáře

  1. Iris říká:

    Banánový chlebík si ráda dávám v kavárně, když jej někde příležitostně objevím. ☺️ Inspirovala jsem se receptem, zkusila jej v neděli upéct a za mě super, všichni si pochutnali. 👍 přemýšlím, že bych k němu zkusila příště ještě ušlehat domácí šlehačku. ☺️

    1. Leňuliiiii říká:

      Ta šlehačka zní zajímavě. 🙂 v létě bych na ni dala i čerstvé borůvky co nám rostou za domem.

      1. Závidím ty domácí borůvky! 😮

    2. To jsem ráda, že chutnalo 🙂 domácí šlehačka k tomu bude určitě super!

Napsat komentář: katerina.viktorova Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *