Bábovka je můj oblíbený moučník, který mě doprovází od dětství. Táta se jednu dobu živil pekařinou, a tak jsme měli doma od mala často napečeno něco dobrého. Musím říct, že ze všech moučníků je bábovka mým oblíbeným. Nejradši mám klasickou mramorovou. Tento recept sice není tátův, ale můj, který se mi osvědčil a zároveň je naprosto jednoduchý.
Pojďme se na to podívat 🙂
Budete potřebovat:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 2 vejce
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce kakaa
Postup:
Ingredience (kromě kakaa) smícháme dohromady a směs vyšleháme ručním mixérem, aby se vše dobře promíchalo a bábovka byla vláčná. Přichystáme si formu, kterou vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Do připravené formy nalijeme asi 2/3 směsi. Do zbylé 1/3 přidáme lžíci kakaa a směs důkladně promícháme. Zbylou 1/3 kakaové směsi nalijeme také do formy.
Bábovku pečeme na 200 stupňů 45 minut, ale záleží také na typu trouby.
Výborná je se sklenkou studeného mléka 🙂
Dobrou chuť! Dejte mi vědět, jestli jste recept zkoušeli. 🙂
Vypadá moc hezky. Už se těším až si ji zítra dáme s kávičkou.
Taky se těším! Posledně když jsem ji pekla tak vydržela jen dva dny a to jsme v domácnosti dva 😀